Ovo će obradovati ljubitelje čizkejka: Uživajte u posnoj verziji omiljenog kolača, gotov je za manje od pola sata
Čizkejk, Foto: Dzinnik Darius / Panthermedia / Profimedia

majstorski

Ovo će obradovati ljubitelje čizkejka: Uživajte u posnoj verziji omiljenog kolača, gotov je za manje od pola sata

Inspirisana čizkejkom, ova torta ne zahteva čak ni biljne zamene za sir, ali ukus joj je još bolji od onoga što očekujete ga žudite za čizkejkom, verujte nam na reč. Ili još bolje, probajte ovaj jednostavan i fenomenalan recept!

Objavljeno:

Bez obzira na to da li se pridržavate Uskršnjeg posta ili iz nekog drugog razloga ne jedete mlečne proizvode i jaja, veganska torta koja se priprema brzo i lako nešto je što vredi probati.

Čizkejk, jedna od najpopularnijih poslastica na svetu, ima mnogo varijanti, a danas vam predstavljamo posni dezert inspirisan čizkejkom, čiji se fil zapravo pravi od indijskog oraha.

Ukusan je, slastan i traje dugo, a pravi se očas posla!

Sastojci:

Za koru

  • 200 g urmi
  • 200 g sirovih oraha

Za fil

  • 300 g natopljenih indijskih oraha
  • 70 ml istopljenog kokosovog ulja
  • 150 ml kokosovog mleka
  • 100 ml javorovog sirupa
  • sok od jednog limuna
  • med po ukusu

Priprema

Veče pre pripreme torte potopite indijske orahe u hladnu vodu ili pred pripremu stavite u sat vremena u vruću vodu.

Za koru

Usitnite dobro urme u blenderu, pa ih sklonite na stranu. Potom sameljite orahe dok ne budu praškaste teksture.

Sjedinite urme i orahe, pa ih zajedno blendajte sve dok ne budu kao pasta koja se razvlači između prstiju i lepljiva je. (Ako je presuva smesa, slobodno dodajte još neku urmu, a ako je suviše vlažna, ubacite još malo mlevenih oraha).

Utisnite smesu u kalup za tortu kako biste dobili koru, pa stavite u frižider da se stegne.

Za fil

Natopljene indijske orahe ocedite od vode i stavite u blender, pa usitnite.

Dodajte kokosovo ulje, kokosovo mleko, javorov sirup, sok od limuna i med.

Blendajte dok ne budete zadovoljni teksturom.

Nanesite fil preko kore u kalupu.

Po ukusu možete ukrasiti mlevenim ili seckanim orasima, suvim voćem po ukusu ili sveži poput jagoda i malina.

Bonus video:

Error in getting video.

01:43

JEDNOSTVAN RUČAK UZ SLATKIŠ NA KRAJU NA ZLATIBORSKI NAČIN! Obradujte ukućane ovim receptom: Brzo, lako, a ukusno

(Espreso/Glossy/T.S.R./prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.